Maya

Hööks Labradoodle Maya

Redan när Maya var liten valp hos oss så insåg vi att hon är något alldeles extra och vi hoppades att hon en dag skulle uppfylla de höga krav vi har på våra avelshundar. Maya flyttade till sin fodervärdsfamilj i Stockholm. Och oj, när månaderna gick och hon som vuxen passerade hälsotesterna med flaggan i topp så insåg vi att vi kunde inte ha önskat oss mer. Maya är en minilabradoodle och hon är en riktig sällskapshund. En speciell sällskapshund. Hon är så otroligt närvarande. Hon bor hos en fodervärdsfamilj där hon verkligen har utvecklat sin förmåga att kommunicera med människor. Både vuxna och barn. Maya kan väldigt tydligt visa vad det är hon vill säga. Hon har tusen olika sätt att hämta den hon vill visa något och få en att följa med henne dit där hon vill visa något eller ha hjälp med något. Nästan varje dag blir vi fulla i skratt och imponerade av hennes uppfinningsrikedom när hon vill säga oss något och hittar sina sätt för att göra det. Klok som en pudel och tillgiven som en labrador. Maya är en trogen kamrat, en vän som många önskar ha vid sin sida. Hon är en Hööks labradoodle, så som de är när de är i världsklass.

Den 30 mars 2023 överraskade Maya oss alla med att hennes valpning komi gång 8 dagar tidigare än beräknat.

När valpar föds 5 dagar för tidigt har de mycket små chanser att överleva. Mayas valpar skulle komma att födas 8 dagar för tidigt. Så vi åkte in med henne akut till djursjukhuset i Malmö. När vi kom fram och fick lugnt rum och en bädd til lömaya så dröjde det bara en kort stund så föddes den första valpen. Vi kunde inte tro våra ögon när valpen som föddes var stark och pigg och kravlade sig direkt fram till en spene och började dia. Det var mitt i natten och veterinären var lika förvånad som vi. De kommande timmarna föddes valp efter valp helt utan komplikationer. Den 5:e valpen föddes väldigt liten och svag. Djursjukvårdaren la den lilla i en varm kuvös som de ställt in i rummet direkt när vi kom. Den lilla kämpade på och jag la henne varje halvtimma vid en spene och mjölkade ur någora droppar av den näringsrika råmjölken från Maya. Maya pysslade om valpen och slickade henne vilket vi tog som ett gott tecken. man brukar säga att om tiken inte vill ta valpen til lsig så kan det vara för att hon vet att detn inte kan klara sig. MSå kanske vågade vi hoppas att den här lilla skulle överleva natten. Ytterligare 4 valpar föddes. När klockan var fem på morgonen låg maya med sina 8 friska pigga vmirakelvalpar intill sig. veterinären sa flera gången under natten att det är helt fantastiskt att få vara med om det här. Eftersom tiken bara parats en enda gång så visste vi precis vilket datum valpningen var beräknad. Så de föddes verkligen 8 dagar för tidigt. Och alla verkade må bra. 

Efter två dygn dog den lilla minsta. Hon låg en bit ifrån de andra valparna och mamman men hon var fortfarande varm så jag försod att  mamma Maya hållit den lilla  tätt intill sig in i det sista.  

Maya var en fantastisk valpmamma och tog hand om varje valp med så mycket kärlek och omtanke. Vi kalloade de här valparna för mirakelvalpar och först när de var 2 veckor vågade jag tro att allt var bra med dem allihop. De växte och utvecklades också precis i samma takt som andra fullgångna valpar gör. Så visst är de riktiga mirakel!

Goda nyheter på väg

Bli först med att få glada nyheter om kullar etc.
Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter