Referenser

Sagt om oss

Hälsningar från några av dem som har en labradoodle från oss:

 

Hej Ingeborg,
Hoppas att du och hundarna mår bra och njuter av sommaren!
Tack för ditt mail och för att du tänker på oss! Vi njuter av sommaren tillsammans med Vilya, väldigt, väldigt härligt!  Vi har varit på vårt landställe där Vilya stormtrivs. Hon har lekt och busat på den stora gräsmattan, gått mycket lös, hjälpt oss att plocka blåbär i skogen (eller snarare äta dem, inte visste jag att hundar gillar blåbär 😉), badat mycket och grävt i sanden på stranden och bara hängt och myst tillsammans med oss. Nu har vi just åkt upp till Härjedalen och den långa bilresan gick jätte bra för Vilya. Gällande pälsen har vi märkt det du beskriver, att det lättare blir tovor nu och vi försöker kamma henne varje dag. Det går bra och Vilya verkar tycka om det.
Vi håller alla av henne så mycket och hon har knutit an väldigt fint till hela familjen och, vid detta laget, även stora delar av tjocka släkten. Hon är väldigt go och fin, har lätt att lära och växla mellan aktivitet och vila. Hon fungerar även bra ute i samhället, anpassar sig lätt, blir snabbt trygg och kommer till ro där vi är.
Med min allergi går det bra så här långt. Jag kan känna av lite kontaktallergi ibland vid mycket hudkontakt, särskilt om vi inte badat henne på länge men inget i ögon eller luftrör så det är skönt. Vi håller tummarna för att det kommer fortsätta så.

Ha en fortsatt fin sommar! 🌞

 Hälsningar

Annie och Vilya med familj

Hej
Vår lekfulla och tillgivna Baloo har nu fyllt två år. Vi är så glada för honom,  han har verkligen blivit en del av vår familj och det är svårt att tänka sig ett liv utan honom. Det är vår första hund och det har varit fascinerande att lära känna honom. Baloo är snäll och kärleksfull och han har världens mjukaste päls. Han har han integritet och vill kanstar sig inte fram till obekanta människor eller hundar som han möter.  Men det tar  inte lång stund tills han så mycket kärlek och glädje till de han möter. Man känner sig så uppskattad och älskad. Baloo älskar att bada, det bästa han vet är att vara på vårt sommarställe i Baskemölla där han tar långa promenader, badar och njuter av att bara ligga och ta det lugnt. Vi kan ofta ha honom okopplad och det var inte svårt att lära honom inkalIning. I stan är det inga problem att ha med honom på restaurang vilket han får göra ofta då vi älskar matupplevelser. Ibland blir han Baloo Bus och då är det roligaste som finns att sno någon i familjens strumpor. Det fina är att om man inte har lust att busa just då så fattar han det och slutar. När man har lust är han bara så rolig och knasig. Något som också är fantastiskt är att han är så tillgiven. Han vill gärna ha sitt utrymme men finns allltid nära en. Hemarbetet är också så mycket mysigare när man har en avslappnad och lugn hund som vilar vid ens fötter. Jag visste inte att man kan älska en lurvboll så här mycket men det gör man. Tack för att vi har fått världens finaste hund som förgyller vår vardag!

Önskar Peter, Linda, Adam, Jakob och Baloo

Belle Gosset – vilken underbar labradoodle, en kärleksmaskin som kom till vår familj våren 2017. Redan från den dag vi hämtade hem henne, efter en fantastisk start hos Ingeborg och Sven, har hon med tillit lagt sitt liv i våra händer. Hon kramas på riktigt. En tass på varsin sida om halsen och sedan kramas hon. Särskilt när hon är ute på ägorna på hennes och vårt älsklingsställe på Gotland så kommer hon farandes, ger oss en kram och så snabbt ut på äventyr igen. För övrigt fascinerande att denna söta, ljuva lilla varelse har en röst som en rottweiler! Vår lilla kärleksbombare är supersmart, lär sig övningar och nya lekar blixtsnabbt till mattes beundran och lätta frustration, hon håller matte på tårna. Har en fantastisk egen av och på knapp, vi upplever inte att vi tränat särskilt på det utan hon har den inbyggd. Gosset fullkomligt älskar alla, ja precis alla hundar. Vissa lite mer, exempelvis brorsan Snoddas som bor i samma kvarter, oj vilket liv det blir när de två möts. Glädjetjut, pussar och förstås kramar varje gång från båda två. Kanske något de ärvt från Mamma Tosca eller Pappa Archie. Vi är så tacksamma att vi fick just vackra, kloka och kärleksfulla Belle Gosset till oss.

Camilla

Hej!

Här kommer en liten hälsning från oss. Tage har nu redan bott hos oss i 8 veckor, det har verkligen gått så fort. Han är en sådan ljuvlig liten kille som vi älskar så mycket. Han är busig och bitig men lär sig snabbt och är lyhörd och social. I sommar har han varit med oss både i båten, på restauranger och olika semestertripper runt om i Sverige och det har gått så bra. Han gillar verkligen att vara med. Han och storebror Harry har så kul ihop och de har verkligen funnit varandra. Även om Tage ibland är en liten piraya men Harry är så snäll och tålmodig med honom.

 Måste berätta att när vi varit iväg på semester runt om i Sverige så har vi fått sååå mycket frågor om Tage (även Harry) så många som berömt honom och tycker han är sååå fin och undrar var vi köpt honom. Vi har t.o.m. fått frågan om han är till salu. Vilket han såklart inte är. Ev ska Tage göra reklam för ett hundfoder:)

 Tack för vår ljuvliga kille🤎

Harry och Tage på Österlen i förra veckan🌸

Therese

Tack Ingeborg för att du förstod att Igor behövdes hos oss.
Igor har gett min son så mycket hjälp och stöd efter han bröt nacken och blev förlamad. 

Det har hänt så många gånger under vår älskade Igors liv att han oxo har gett tröst och värme till familjen. Han är så medveten om när någon behöver honom. Min pappas fru blev akut sjuk. Han ville inte vara själv så han kom till oss, eftersom fick inte vara med sin fru på akuten (covidrestriktioner). Igor som vanligtvis visar sin glädje väldigt ivrigt smög sig istället upp i soffan och la sitt huvud på min pappas knä lugnt och stilla. En annan gång träffade vi en nära släkting som var i akut behov donation av en njure. Igor gick fram och luktade på hans mage för att sedan lägga sig nära och visa sitt stöd. 
Jag är så oerhört tacksam att vi får ha Igor i vår familj, han är så älskad. 
Maria Forsberg

Hejsan.
Livet med Jum-Jum är fantastiskt. Han är verkligen helt underbar. Han är med oss överallt. På fotbollsmatcher, innebandyträningar, lämna barnen på skolan, korta skogspromenader och även i vår segelbåt. Han stormtrivs med att springa runt på klipporna och stränderna och att simma. Hans päls är ljuvlig och det är ett nöje att kamma honom. Vi klipper klorna varje helg, det går också bra.

Kram från Maria, Johan, Wilmer, Vincent och Jum-Jum

Hej Ingeborg & Sven!

Nu har det gått ett tag sedan vi hämtade hem våran Asta från er. Vi kunde verkligen inte fått en bättre labradoodle. Tillsammans med Asta upptäcker vi världen med nya hundögon……Asta är en otroligt klok och smart hund och ibland känns det som om hon vet vad vi tänker. När vi har gått på våra hundkurser så har vi blivit förundrade varje gång hur mycket hon förstår och att hon är så villig till att lära sig nya saker.
Jag måste berätta om min bästa kompis som är så himla hundrädd och avskyr hundar. Nu senast när hon var hemma så sa vi till Asta att nej du får inte hälsa på henne för hon vill inte det……… under cirka fyra timmar satt Asta som en liten gosehund och försökte visa på att hon är en väldigt snäll hund framför Christina och ibland gick hon runt fåtöljen och tittade från en annan vinkel på Christina men hon gjorde ingenting. Till slut så böjde sig Christina fram och sa okej jag får väl klappa dig då och så klappade hon Asta lite uppe på huvudet. Asta kastade sig upp till oss som satt i soffan och liksom visade oss: ”Såg ni jag lyckades övertyga henne att jag är en toppenhund”. Vi skrattade gott hela kvällen över Astas tålamod. Ni förstår nog inte hur glada vi är för vår Asta och vi säger hela tiden att vi kan nog aldrig någonsin mer få en sådan härlig och klok hund. Peter säger att jag måste sluta med att titta på eran hemsida för att varje gång jag gör det så säger jag att nej nu är det nog snart dags att Asta får en lillasyster………

Tack snälla ni för ert stora engagemang med att ta fram de allra bästa labradoodlarna.

Lena och Peter med Asta

Hej
Vi har fått den allra mest fantastiska hunden! Hon är med oss på alla resorna i husbilen och alla blir så lyckliga när de möter henne. Hon är det bästa som har hänt oss och varje dag är en bra dag när vi har henne. Så mycket lycka hon för in i våra liv. Efter ett långt liv med hund så vet jag hur valptiden brukar vara. Men allt har gått så lätt med Trulsa och jag förstår att hon har haft en väldigt bra start hos er.

Britt-Marie, Staffan och Trulsa i Uppsala

Ämne: Tänkte vi skulle …

…..höra av oss till er. Det är ju ett tag sedan.
Unix är en alldeles underbar varelse. Han älskar alla och är väldigt social och glad. Han är fantastisk med barn och väldigt snäll. Unix var ofta med och hälsade på vår släkting på ett äldreboende. En gång satt alla i ett samlingsrum – Unix gick runt till var och en, i tur och ordning. Alla fick hälsa på honom – väldigt speciell stund.
I Sverige går det ofta folk och hundar förbi där vi bor. Han följer med utefter staketet men säger inget, skäller aldrig. Han sköter sig väldigt bra och är duktig på allt vi lärt honom. Han går oftast lös. Nåväl, ni undrar säkert om det inte är några problem. Nej, faktiskt inte.
Han är så trygg i sig själv. När han åker båt går han lugnt runt på däck och kollar, även om det är hög fart och mycket sjö. Han väldigt nyfiken. Så vi vill väl egentligen bara säga TACK. Vi är väldigt glada över att Unix fått starta sitt liv hos just er.
Kramar från

Peter Pettersson & Unix, Oslo, Norge

Vilken fantastisk hund vi har fått. Hon är vår stora glädje. Hon är så lätt att träna, hon förstår alt vi säger, hon är med oss överallt och alla blir förtjusta och har svårt att tro att hon är knappt ett år. Hon förstår så många ord och hon går jättefint i koppel var vi än är och vem vi än möter. Tack för att ni gav henne den allra bästa starten under tiden hos er.

Thomas Krone

Hej Ingeborg!
Återigen – det stöd ni ger oss valpköpare är helt ovärderligt! TACK för att du tog dig tid att skriva ett så långt och utförligt mail – trots tidsnöd! Nu är det bara att börja träna 🙂 Med tanke på hur lättlärd vår lilla Samson verkar vara ska det nog gå bra. Vilken kontakt den killen ger, man smälter när han lägger huvudet på sned och med sina kloka ögon ”frågar” om han får ta godisbiten på golvet ?? Tack också för lite bonustips kring koppelträningen.
Hoppas du hade/har en bra Stockholmstripp!

Hälsningar, Emma

Kjære Ingeborg 
Jeg skriver for å fortelle hvilken underbar og fantastisk liten sjel vi har fått i familien vår, takket være deres dyktige og seriøse hundeoppdrett.
Tito er en sann glede, og han har et utrolig godt temperament. Han taklet allt så godt. Han er en helt fantastisk hund: smart, sosial, tydelig i kroppsspråk, glad, kosete og full av kjærlighet. Vi kjører buss og bil og trikk, og han følger med på alt som skjer med trygg nysgjerrighet. En super fyr, rett og slett! Kram från Tito (jeg har lært meg norsk som du forstår)

Tito efter Millan/Opus

Mette fungerar i alla miljöer vi har haft henne i. Hon känns alltid trygg. När hon varit med på möten lägger hon sig på sidan och kopplar av och sover under bordet. Om vi står på stan och väntar lägger hon sig och tittar runt. Hon sköter sig mycket bra på jobbet, alla smälter när de ser henne. Hon är en otroligt vacker hund! Hon bara älskar alla människor i alla åldrar och alla omkring oss bara smälter när hon charmar dem. Hon ger oss mycket glädje.
Vi är så nöjda med henne.I midsommarhelgen har hon lekt med husse och vårt barnbarn Oliver på 2 år. Han har sprutat vatten med vattenslang på Farfar och på Mette. Tror de gillade detta alla ihop lika mycket! När de inte sprutade på henne sprang hon själv i spridaren. Bilden är från valptiden när vi började med flytväst inför båtturerna.

Med vänliga hälsningar från familjen Fagerström

Hej Ingeborg!
Det är svårt med ord förklara vilken stor glädje Bruno ger oss och hur mycket han berikar vår vardag.
Han är så fin och mjuk i sitt lynne! Älskar att gosa och är alltid glad. Han är fantastisk fin med mindre barn, vilket är viktig då vi har flera små kusiner i familjen. Vi är fascinerade över hur läraktig han är. Vi hade läst på mkt om Labradoodle i flera år och kan bara säga att hittills är alla förväntningar mer än uppfyllda.
Ni är verkligen fantastiska uppfödare.
Här kommer lite bilder på vår skatt.

Vänliga hälsningar, Hanna Dahlstrand

Hej Ingeborg
Jag är så glad och lycklig att äntligen hittat en hund som jag tål! Tänk att Freja har bott med oss nu i över två år.  Jag hade så länge innan klappat alla sk allergi vänliga hundar som inte fäller, men blivit allergisk ändå.
Freja är så lugn, kärleksfull, lättlärd hund som älskar oss alla i sin flock. Vi har ofta många ungdomar hemma och hon möter alla med glädje! Hon är lugn och glad inne och ivrig, nyfiken och glad ute!  En fantastisk egenskap hon har är att hon är så lugn i mötet med alla hundar, jag behöver aldrig vara rädd att hon ska rusa fram till en okänd hund. Vi älskar henne och får massvis med beröm från andra för att hon är så lugn och mjuk och fin.

Carina Halvarsson i Malmö

Hej Ingborg,
Alice är en pärla!
Alice, den mest bedårande cremefärgade lockiga labradoodlevalpen, kom till vår familj i maj 2012. Österlen i all ära, men hon tyckte det var jätteskoj att plaska i Baggensfjärden. Hon har funnit sin roll från forsta stund- finns det småbarn ligger hon vid vagnen när de sover, finns det litet större barn får de ligga i hennes korg. Hon är både kelen o klok. Hon är omtyckt av sina dagiskompisar o hundarna på olika kurser. På sondagspromenaderna på Gärdet tar hon emot komplimanger, hon vill leka med alla och alla vill leka med henne!
Ja, rasen och ert arbete med Vårdhundskolan kan bara rekommenderas- och vi hoppas på fler hundar från er till sjukhus o äldreboenden!

Hälsar Charlotte A med Alice

Ibland träffar man hundar som har allt och Lilah är en sådan hund. Vi talar nästan varje dag om hur glada vi är över henne.
Hon är kärleken personifierad (hundifierad ). Med sitt öppna och kärleksfulla sätt passar hon verkligen för sitt arbete som vårdhund. Hon är så lättlärd och samarbetar med stor glädje. Pälsen är lättskött och är helt utan fällning. Hon klarade lämplighetstestet även till assistanshund med mycket gott resultat.
Tack för att hon fick komma till vår familj!

Lena Maria Lundberg

Hej! Nu är Freja drygt ett år. Hon är en helt underbar liten tjej som är pigg och glad när det händer saker. Men hennes bästa egenskap är att hon har en förmåga att koppla av i alla lägen. Hon är lyhörd och lättlärd och har världens mjukaste päls. Det kändes så seriöst att köpa valp från er. Det finns en del oseriösa uppfödare och fler kan komma ju populärare rasen blir. Jag visste att Freja hade fått den socialisering som krävs innan hon flyttade hem till mig. Det var viktigt för mig.
Vi kommer gärna och hälsar på när vi har vägarna förbi så ni får träffa lilla Frejan.

Hälsningar från Inger M och Freja (från Värmdö)

”Vi upphör aldrig att förvånas över hur intresserade folk är över vår fina labradoodle. Frågorna och klapparna tar aldrig slut. Vi är så glada att vi köpte hund från er, vi har från första dagen känt en stor trygghet med er. Alla tips och råd och att vi alltid kunnat få svar på våra frågor det känns så seriöst till 100%.
Ziggy är nu över 2 år och en självklar familjemedlem som får hänga med på nästan allt. Han är rolig,snäll,busig och väldigt lättlärd. Underbart nyfiken! Han älskar att spåra i skogen med sin stora nos.”

Hälsningar G. Högkvist m. familj.

Hej Ingeborg
Flicka är alldeles, alldeles underbar! Att en liten valp kan vara så fantastisk. Hon träffade grannens hund en liten stund i går. Han var så fin mot henne och hon var kavat, med svansen viftande upp och gick fram och småbusade med honom. Det var härligt att se. Vi har gjort en liten ”lekpark” åt henne. En liten avsats hon kan gå upp på, ungefär som era amerikanska leksaker. Hon har mycket att utforska här.

Hälsningar Ulla och Bengt Hallerbäck

Tack för den mycket användbara skriften om hälsoråd!
Nu är det nästan ett år sedan vi hämtade Ronja. Valpträffen ni hade två veckor före hämtningen var positiv liksom all den skriftliga information vi fick hemskickad i god tid. Vi hade nog glömt hur det var att ha en valp, men allt har gått fantastiskt bra. Ronja var snabbt rumsren och inte heller var det svårt att lämna henne kortare stunder ensam.
Nu är Ronja en lugn, gosig och mycket sällskaplig hund. Vi har gått 3 hundkurser och har en 4:e pågående och hon är mycket läraktig och vetgirig så det går bättre och bättre. Skall gå kantarellsök i september. Skall bli spännade. Ronja fungerar jättebra med barnbarnen och med andra hundar. Hon är ett fantastiskt positivt sällskap.

Vänliga hälsningar Barbro och Rolf Boström i Varberg

Goda nyheter på väg

Bli först med att få glada nyheter om kullar etc.
Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter