Om oss

Hööks Labradoodle kennel

Jag som har Hööks Labradoodle kennel heter Ingeborg Höök, är hunduppfödare i Skåne där jag bor i ett stort hus på Österlen. Huset ligger granne med Brösarps backar, Talldungens Gårdshotell och några minuter från Haväng, ett älskat turistmål för många.

Jag föddes i Tornedalen, som yngst av 15 syskon på den lilla bondgården vid sjön. Efter flytten från Norrbotten bodde jag länge i Uppsala där alla fyra barnen växte upp. 

 Under många år arbetade jag som sjuksköterska och efter fler utbildningar blev det chefsjobb inom både privat och offentlig vård samt inom SOS Alarm. 2008 bestämde jag mig för att satsa på min dröm, att arbeta heltid med hundar. Ville sprida kunskap om hur de kan ge viktiga bidrag inom vården. Mina utbildningar i Sverige, England och USA kom efter det att handla om hundars behov och beteende.

Varje valp som börjar sitt liv hos oss får de bästa förutsättningar av både arv och miljö. Både jag och den personal som jobbar här tycker så mycket om varenda dag med tikarna och deras valpar. Vi har hjärtat med i allt vi gör. Vi har en gedigen kompetens i vilka genetiska, fysiska och beteendemässiga faktorer som är viktiga vid val av tik och hane för avel. Och vilka faktorer som är helt avgörande för en sund utveckling hos valpar. Genom goda internationella kontakter finns de bästa förutsättningarna för fortsatt friska, sunda och vackra labradoodlar som Hööks Labradoodle blivit kända för.

Med hjälp av kompetent, väldigt omtänksam och engagerad personal förverkligas de högt ställda målen för att ha valpar i världsklass. Jag har också mycket stor hjälp av mina vuxna barn. Både i skilda praktiska frågor men det allra viktigaste är att de är mina stora inspiratörer. Tacksam konstaterar jag ofta att jag är lyckligt lottad som har min stora kära familj i närheten. Jag förundras över att livet gett mig så mycket.

Startade Vårdhundskolan

 

Ingeborg Höök är sjuksköterska, har en fil.mag. i vårdvetenskap och är även utbildad hundinstruktör både i Sverige och i USA. Tillsammans med Sven-G. Hultman, forskare och lärare på SLU, ägnade de många år åt att få fram en nationell standard för hundars medverkan inom vård och rehabilitering.  med hundar inom vården. 

Seriöst kvalitetsarbete
Ingeborg Höök ingick under flera år i arbetsgrupp med bl. a. Socialstyrelsen och Jordbruksverket för att ta fram riktlinjer för hundars medverkan inom vård och rehabilitering. Arbetet avslutades med en nationell SiS standard för vårdhundsteam och Socialstyrelsens riktlinjer för vårdenheter där hund skulle delta i verksamheten. Hultman & Höök fick utmärkelsen Guldhund år 2013 som ett av Arvsfondens framgångsrika projekt. Då hade Hultman och Höök nått sina mål och de gick snart vidare i livet och överlät frågorna om hundar i vården till andra. Istället gick Ingeborg Höök med samma stora engagemenag  vidare till att utforska hur hon kan bidra till sund avel med labradoodle. Även där har hon gått lika noggrant tillväga och sökt de främsta inom hundavel, både forskare och praktiker liksom uppfödare runt om i världen.  

Vårdhundskolan – fortbildning för vårdpersonal och professionella tjänstehundar

Under åren 2007 – 2017 byggde Sven-G. Hultman och jag upp Vårdhundskolan. En 1-årig fortbildning för vårdpersonal och professionella tjänstehundar. Under de åren hade vi nära samverkan med några av de främsta etologerna ( =experter på hundars beteenden) och med de främsta hundinstruktörerna i Sverige. Vi samverkade också internationellt med etologer, hundinstruktörer och organisationer som utbildar assitanshundar runt om i världen. Sven-G. Hultman var under flera år ordförande för den internationella organisationen för hundar inom vård och omsorg.

På Vårdhundskolan deltog föreläsare med spetskompetens inom sina områden, allt för att utbildningen skulle hålla toppkvalitet. Utbildningen blev känd för sin seriösa kursplan och utbildade team med vårdhund blev anställda runt om i landet. Drygt 300 team med vårdhund utbildades under de 10 år som vi hade Vårdhundskolan. 

Godkänd hunduppfödare i Skåne med varma omdömen

Hööks Labradoodle kennel är godkänd av Länsstyrelsen i Skåne. Länsstyrelsen har också skyldighet enligt Djurskyddslagen att utöva tillsyn över vår verksamhet, liksom alla hunduppfödare i Skåne. Sådan tillsyn genomförs av djurskyddskontrollanter vid oanmälda besök.
Vi är stolta över att även den senaste oanmälda tillsynen av vår verksamhet avslutades med så positiva kommentarer från kontrollanterna: ”Det vore fint om alla valpar fick växa upp på det här sättet”. I rapporten står det: ”Alla hundarna var vid kontrollen i normalt hull och i övrigt välskötta. Hundarna var sociala och tillgängliga, småvalparna var också mycket sociala och tillgängliga. Inga brister uppmärksammades vid kontrollen.”

Våra valpar och vuxna labradoodlar umgås ofta med både vuxna och med barn i olika åldrar. Vi har tre barnbarn som bor i huset intill oss och ytterligare fyra barnbarn som bor i närheten och ofta är här. Det är värdefullt för varje valpköpare att valpen har fått många goda erfarenheter av lekar och mys med barn. Valparna vänjer sig också vid att kunna koppla av även om barnen stojar och springer i sina egna lekar.

Vad säger kunderna?

Vi har fått den allra mest fantastiska hunden! Hon är med oss på alla resorna i husbilen och alla blir så lyckliga när de möter henne. Hon är det bästa som har hänt oss och varje dag är en bra dag när vi har henne. Så mycket lycka hon för in i våra liv…

Namn Namnsson

Lorem ipsum

Goda nyheter på väg

Bli först med att få glada nyheter om kullar etc.
Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter