Bixie Leia

Hööks Labradoodle Bixie Leia

Bixie Leias är en mediumlabradoodle och väger 14kg. Hennes familj får ofta höra av de som möter Leia att de tycker hon är den mest fantastiska hund de någonsin träffat. Vi håller med, det går inte att finna en mer perfekt labradoodle. Varken i temperament eller i utseende. Hon har en välbyggd kropp med stabil benstomme, ett helt oemotståndligt ansikte och en riktigt silkeslen päls. Allt hos henne är fulländat, hennes temperament är det som alla önskar hos sin labradoodle. Hon är ärlig och pålitlig i allt. Väldigt lyhörd för vad som förväntas av henne och väldigt lätt att kommunicera med – både med ord men också med handtecken.

Hööks Labradoodle Bixie Leia

Leia kan linda vem som helst runt sin tass med den här blicken.

Inget är som väntans tider. Bixie Leia är resultatet av lång väntan på den rätta hanen som blev Opus från Fernridge Labradoodle. Den äldsta och mest välrenommerade labradoodleuppfödaren i USA. Vi hämtade honom i Portland, Oregon på USA´s västkust.
Lika lång väntan, tre år, väntade vi på den rätta  tikvalpen från de släktlinjer med labradoodlar som vi följt länge och var så imponerade av.  Så kom Justice aka Tosca till slut till oss från Hales Labradoodle,  också en av de tidiga och seriösa uppfödarna i USA. Heather Hale, initiativtagare och sedan många år ordförande i den amerikanska organisationen för labradoodleuppfödare ALAA.   Så tack, tusen tack Debbie på Fernridge Labradoodle, Heather på Hales Labradoodle för de fantastiska labradoodlar ni bidragit med! Tack för ert tålamod när vi tackade nej till den ena efter den andra av era förslag på valpar. Åren gick och det föddes många valpkullar, ibland verkade någon valp lovande men när valpen blev några månader så var det ändå något som inte kändes så där 100% rätt. Så vi tackade nej till valpen, igen och igen. Och kontakten med er bara fördjupades de åren, vi blev goda vänner och ni delade generöst med er av era erfarenheter och kunskaper. 

Åren gick och så en dag, plötsligt hände det! Den rätta valpen” föddes efter de hundar vi hämtat hem från USA. Vi sparade lovande tik och hane från de släktlinjerna. Och några år senare föddes lovande valpar i nästa generation. Det var Leias mamma Lillan som fick en kull med 9 valpar. När veckorna gick och vi fick följa de bedårande valparna som utvecklades till käcka, trygga och nyfikna labradoodlar så insåg vi att nu fanns där en valp som uppfyllde, och överträffade våra drömmar. Vi kunde valt vilken som helst av tikvalparna i den kullen, de var verkligen lovande allihop. Vi valde Bixie Leia. Hon blev den rätta för oss. Och under våren 2023 ska hon bli mamma till nästa generation labradoodlevalpar. Det är ett under vi ser fram emot att få uppleva.

Åren har gått och vi har fått följa generationerna efter de fyra från USA – Opus, Tosca, Primus och Archie. Nu träffar vi Leia och hennes familj som bor här på Österlen. Och vi konstaterar med tacksamhet att varje labradoodle vi köpt från USA, Canada eller England var värda varje dag, varje månad och år av väntan. Deras avkommor har överträffat våra drömmar om att få bidra med labradoodlevalpar i världsklass. Och även Leia lever verkligen upp till förväntningarna. Hon har varit så otroligt lätt att lära allt det som är viktigt för en hund att kunna för att fungera bra i alla situationer både hemma och ute i samhället. Hon är med sin familj överallt och hon är alltid välkommen var de än är. Hon har ett trevligt sätt och är aldrig påträngande men visar gärna att hon tycker om nya kontakter. Matte i hennes familj är sjuksköterska och Leia ska utbildas till vårdhund.

Leia ska få valpar våren 2023. Hon är planerad att paras i januari.

Goda nyheter på väg

Bli först med att få glada nyheter om kullar etc.
Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter