Skolhunden Bailey

Skolhunden Bailey

”Jag tror inte att det finns någon människa som kan ersätta Bailey.”citat från förälder vid utvärdering av insatserna med Bailey.
Det är svårt ibland att beskriva för någon utomstående vad som händer i det rum där Bailey arbetar med sina elever. Men det är lätt att se hur mycket skillnad han gör för sina elever i skolan.
Så här säger speciallärare Cecilia Bergqvist som har haft  Bailey som sin medarbetare: Det har gått flera år nu sedan jag började planera för att Bailey skulle vara med mig i mitt arbete. Då hoppades jag att barnen skulle tycka det var mysigt med en hund i rummet när de kom för sina stödlektioner.  Nu har han varit min kollega i fem år. När jag nu ser tillbaka på de här åren, läser elevernas och föräldrarnas kommentarer från den utvärderingar som skolan gjort inser jag att Baileys medverkan gett barnen så mycket mer. Jag tänker på barnen som vågade börja leka, växa och lära  tillsammans med Bailey.  Så mycket tillit, självförtroende och inspiration Bailey gett till så många. I mina vildaste fantasier hade jag aldrig kunna gissa mig till allt det som Bailey har visat sig betyda för sina elever i skolan. Fortfarande är varje dag i skolan en bra dag för Bailey, han älskar stunderna med barnen och visar det i mötet med varje barn varje dag. 

Det finns många fina, roliga, fantastiska och hjärtskärande stunder i rummet där Bailey arbetar, men mest av allt finns det kärlek, respekt, empati och många, många tillfällen att lära tillsammans om ABC, 123 och livet i stort. Hos Bailey växer eleverna på olika sätt, utvecklas på olika sätt, men det alla har genomsamt är att ingen lämnar Baileys rum utan att på något sätt blivit berörd av denna lilla lurviga kille med sina stora, vackra, varma ögon. Han väcker glädje, mod, värme, och empati hos sina elever just för att han är den han är. Kravlöst älskar han alla han möter och vill gärna, unikt och nyfiket veta vem han har framför sig, alltid med en viftande svans. Han glömmer inte heller sina elever. Det syns extra mycket när de ibland, trots år som passerat, kommer och hälsar på honom. Då viftar svansen extra mycket, den svans som betytt så mycket för så många genom åren.

Skolhunden Bailey har uppmärksammats många gånger i media. Här länk till artikel i DN och till artikel i tidningen Grundskolläraren
Länk till Baileys sida på Instagram där han har över 20 000följare.

När barnen berättar vad de tycker om att Bailey är med i skolan så uttrycker de ofta att det är Bailey som gjort att man vill gå till skolan. Andra vanliga kommentarer är att Bailey gjort att man fått vänner, lärt sig läsa, känner sig lugn och kan koncentrera sig länge. Många som ger uttryck för att känna sig duktig, vet flera saker man är bra på, vågar mer, tycker det är kul med nya uppgifter. Baileys medverkan har minskat konflikterna mellan barnen. 
Bailey är min bästa, bästa kompis. Nu är det ok om jag förlorar i spel, jag är ju Bailey bästa kompis. 

Jag är inte rädd för hundar längre, Bailey har gjort mig så modig. Det märks att han tycker om mig för han lyssnar alltid på mig,  han är min första riktiga vän.

”Jag kommer att sakna dig killen, men nu är det någon annans tur att få hjälp av dig” säger eleven som arbetat färdigt med Bailey. Även om arbetet avslutas med Bailey finns han alltid i sina elevers hjärtan och givmildheten över att fler ska få möta honom vinner alltid den dag vi säger ”hej då” fast vi menar alltid ”vi ses igen.”

Cecilia Bergqvist har utbildat även sin andra labradoodle till skolhund. Baileys lillasyster Hööks Labradoodle Rose som också hittat in till barnens hjärtan och får var och en att känna sig utvald.

Goda nyheter på väg

Bli först med att få glada nyheter om kullar etc.
Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter